2017-12-11 09:29:38• hírek • Szatmár.ro

Egy brassói fiatal 10 ezer eurót költött egy Dacia 1300-asra

Fotó: Mihai Zgardan - My Dacia 1300 facebook oldal
Fotó: Mihai Zgardan - My Dacia 1300 facebook oldal

Két és fél hónapon keresztül dolgozott 17 fiatal azon az 1970-es Dacia 1300-ason, mely a napokban készült el Brassóban. A terv megálmodója, Mihai Zgardan immár a harmadik Daciáját újította fel.

A most elkészült autót Zgardan  3.500 euróért vásárolta meg előző tulajdonosától. Mint a digi24-nek elmondta, az autón volt néhány problémás terület, melyet javítani kellett, a legnagyobb kihívást azonban mégis az eredeti motoralkatrészek beszerzése jelentette, ugyanis ezek ma már nagyon ritkák.
 

A 33 éves restaurátor szerint a kész autóval akár Párizsig is el lehetne utazni, hiszen minden olyan alkatrészt kicseréltek benne, amely a biztonságért felelős. Az autó jelenlegi állapotában pont olyan jól néz ki, mintha most gördült volna le a futószalagról. Épp ezért Bukarestben egy bevásárlóközpontban állították ki, ahol számos valamikori Dacia-tulajdonos nosztalgiával szemlélgeti a járművet. Sőt mi több, az autó egy nyereményjáték részét is képezi, így a közeljövőben új gazdára is találhat.
 

Hamarosan egy bizottság is megvizsgálja az autót, és ha mindent rendben találnak, akkor a Dacia 1300-ast igazi old timer autóvá nyilváníthatják, melynek egyik előnye az adófizetés alóli felmentés lenne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: